nov 15, 2018 / by admin / Geen reacties

15 november 2018 – In een korte tijd trainen en toch resultaat, dat is wat de meeste mensen willen tegenwoordig. Circuit trainingen zijn daar ideaal voor! Of je nu traint in een groep of individueel; het is tijd besparend, resultaat gericht en erg leuk om te doen.

Tegenwoordig is iedereen druk bezig met van alles en nog wat. Zo druk dat er weinig tijd overblijft om te sporten.Toch willen veel mensen afvallen, spieren opbouwen of fitter worden. Dit willen ze doen in een zo kort mogelijke tijd. Hier komt circuit training bij kijken.

Bij circuit training ga je in een relatief korte tijd zoveel mogelijke herhalingen maken bij verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld 45 seconden trainen en 15 seconden om door te wisselen naar een volgende oefening. Alle grote spiergroepen worden getraind, waardoor je een full body workout krijgt. Door het nemen van weinig rust tussen de oefeningen houd je de hartslag en vetverbranding hoog en bespaar je veel tijd in de totale omvang van de training. Doordat je veel kan variƫren in oefeningen en trainingstijd kun je veel verschillende vormen van circuit training volgen.

Wat zijn de voordelen van circuit training?

  • Binnen 30-45 minuten een volwaardige training
  • Geen wachttijd tussen de oefeningen
  • Full body workout!
  • Een constant verhoogde hartslag voor een verhoogde vetverbranding

Misschien train jij al of wil jij gaan starten met sporten? Overweeg eens een circuit training!

Tags: ,